forum index
Obecny czas: 04 Wrz 2010, 20:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(贸w) ] 
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Pytanie odno艣nie kopii zapasowej.
PostWys艂any: 22 Lip 2010, 10:54 
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 05 Cze 2010, 11:19
Miejscowo艣膰: Londyn
Je艣li robi臋 kopie zapasow膮 czarnulki to czy kopiuje si臋 z niej wszystko, razem z filmikami, muzyk膮 i trofeami?

G贸ra

Temat postu: Re: Pytanie odno艣nie kopii zapasowej.
PostWys艂any: 23 Lip 2010, 09:07 
Administrator
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 25 Gru 2009, 20:26
Miejscowo艣膰: Warszawa
Jak jest z muzyk膮 i filmami nie wiem, ale trofea po synchronizacji zapisywane s膮 na serwerze i nic im si臋 z艂ego nie mo偶e sta膰 - gdy zalogujesz si臋 na innej konsoli po prostu si臋 pobior膮.

G贸ra

PostWys艂any: 23 Lip 2010, 09:24 
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 01 Mar 2010, 02:05
Miejscowo艣膰: UK
Ja sie doloze do pytania ale opisze to troche inaczej. Mam PS3 80GB, i po urlopie mam zamiar zamienic ja na 250GB Slim. Jak jest z trofeami to wiem ale jest jeszcze inna kwestia. Na starej konsoli mam jeszcze inne konta, gry z PSNu no i przede wszystkim sejwy, ktorych bardzo bym nie chcial stracic a nie wszystkie mozna skopiowac. Czy robiac kopie zapasowa dysku twardego na dysk zewnetrzny i pozniej zrzucajac to na nowa konsole zachowam wszystko tak jak bylo?

G贸ra

PostWys艂any: 24 Lip 2010, 10:33 
Awatar u偶ytkownika

Zyga najlepszym wyj艣ciem b臋dzie sprawdzi膰 samemu :) i b臋dziesz wiedzia艂

TheMichal
ja wiem 偶e po synchronizacji b臋d膮 one bezpieczne ale niestety nie posiadam internetu do konsoli, czasami id臋 do znajomego na godzink臋 偶eby zsynchronizowa膰 pucharki ale by艂o to jaki艣 czas temu a teraz jest ju偶 ich troszk臋 wi臋cej :) to tylko dlatego 偶e nie mieszkam w Polsce a w moim rejonie nie mog臋 za艂o偶y膰 internetu bo nie ma okablowania :(

G贸ra

PostWys艂any: 24 Lip 2010, 17:33 
Awatar u偶ytkownika

ChangeS - z tym sprawdzeniem samemu bedzie problem, poniewaz ja w sklepie bede wymienial stara konsole na nowa plus doplata i raczej ciezko bedzie mi to zrobic. Szukam kogos kto juz to robil zeby pozniej nie obudzic sie z reka w nocniku :lol: Dopoki nie bede mial pewnosci to nie bede bral nowej plejki bo po prostu nie chce stracic tego co mam w starej. Pzdr.

G贸ra

PostWys艂any: 24 Lip 2010, 18:35 

Do艂膮czenie: 28 Lut 2010, 17:18
Zyga78
ja sobie wymienia艂em dysk i straci艂em wszystkie sejwy, kt贸re s膮 chronione i nie da si臋 skopiowa膰, robi艂em to przez dysk zewnetrzny i skopiowa艂y si臋 tylko te, kt贸re nie s膮 chronione i da si臋 skopiowa膰, troche niewyra藕nie napisa艂em, chodzi mi o to, 偶e sejwy w niekt贸rych grach s膮 zabezpieczane przed kopiowaniem, w niekt贸rych nie i te zabezpieczone nie da si臋, nawet przez kopie zapasow膮.

G贸ra

PostWys艂any: 24 Lip 2010, 22:09 
Awatar u偶ytkownika

tak, chyba kumam o co Ci chodzi, ale ja nie chce skopiowac na chamca sejwow tylko zrobic backup calego dysku twardego a pozniej przywrocenie tego na nowej konsoli. Teoretycznie to nie jest kopiowanie sejwow bo i tak nie mozna ich uzyc u kogos innego bo nadal sa przypisane do tego samego profilu na konsoli. Na komputerze jezeli sie robi backup twardziela to jezeli sie nie myle, to wszystko po przywroceniu danych pozostaje takie jak bylo. A moze sie myle? :(
Qrtshe, no sam juz nie wiem jak do tego podejsc. Chcialbym na nowej konsoli nadal miec wszystko tak jak mam do tej pory. Wszystkie konta, gry z PSNu ( niektorych juz nie bede mial mozliwosci posciagac z sieci bo sie sloty skonczyly :oops: ), no i te przeklete sejwy bo mam kilka niedokonczonych gier. Przychodzi co do czego i chyba pozostane przy starej czarnulce chociaz czasami naprawde brak miejsca doskwiera. Pzdr.

G贸ra

PostWys艂any: 25 Lip 2010, 16:45 
Awatar u偶ytkownika

zyga78

Nie wiem czy oka偶e si臋 pomocne ale to jest to czego mnie si臋 wydaje szukasz :)

# Je艣li w systemie PS3鈩 zostanie wykonana kopia zapasowa danych, a nast臋pnie dane zostan膮 przes艂ane do innego systemu PS3鈩 za pomoc膮 narz臋dzia przesy艂ania danych, to w 偶adnym z system贸w nie b臋dzie mo偶na przywr贸ci膰 danych zabezpieczonych przed kopiowaniem, kt贸re zosta艂y umieszczone w kopii zapasowej.
# Niekt贸re rodzaje danych umieszczonych w kopii zapasowej mo偶na przywr贸ci膰 na innej konsoli PS3鈩. Dotyczy to nast臋puj膮cych typ贸w informacji:
# - Zapisane dane gry w formacie PlayStation庐3 *1
# - Pliki graficzne wy艣wietlane w kategorii (Zdj臋cia)
# - Pliki muzyczne zapisane w kategorii (Muzyka) *2
# - Pliki wideo zapisane w kategorii (Wideo) *2
# - Zak艂adki dodane w kategorii (Przegl膮darka internetowa)
# - S艂owa dodane za pomoc膮 funkcji (Ustawienia) > (Ustawienia systemu) > [Add/Edit Term] oraz podpowiedzi 鈥瀢ydedukowane鈥 przez mechanizm obs艂ugi klawiatury ekranowej
*1 Nie mo偶na przywraca膰 danych chronionych przed kopiowaniem. Ponadto wykorzystanie przywr贸conych zapisanych danych mo偶e nie by膰 mo偶liwe w niekt贸rych grach.
*2 Nie obejmuje danych chronionych prawami autorskimi.

Znalezione zosta艂o w podr臋czniku obs艂ugi online

G贸ra

PostWys艂any: 25 Lip 2010, 17:03 
Awatar u偶ytkownika

Heh, dzieki za info, chociaz nie wiem czy dziekowac czy raczej sie wQ... ;) Wychodzi na to, ze albo rybki, albo akwarium :roll: , no i co tu robic? :o Chyba mnie to zmobilizuje do szybszego podokanczania zaczetych gier a kupno nowej konsoli bedzie musialo troche poczekac. Jeszcze raz dzieki.

G贸ra

PostWys艂any: 31 Lip 2010, 01:45 
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 17 Mar 2010, 17:21
Miejscowo艣膰: Piekary 艢l膮skie
W zasadzie to mo偶esz spr贸bowa膰 te偶 spyta膰 w sklepie w kt贸rym wymieniasz konsol臋 czy jest mo偶liwo艣膰, 偶e zrobi膮 Ci backup ze starej konsoli na now膮.

W zasadzie zastanawiam si臋 czy w Polsce jest sklep w kt贸rym mo偶na wymieni膰 konsol臋 na now膮 ? :L Raczej nie prawda? Polacy to chytry nar贸d :C Szkoda, 偶e nie mieszkam na wyspach ;x

G贸ra

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(贸w) ] 

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 1 go艣膰

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj:
Skocz do: